Zoek de verschillen

Eindelijk van de basisschool af. Allemaal nieuwe leerlingen om je heen. Een les heet nu een contactuur, een vak heet een leergebied en een leraar een docent. Voor elke les ga je naar een nieuw lokaal. Elk vak heeft zijn eigen leraar.

 

Nieuwsgierig?

Kom dan met je school een kijkje nemen. Meestal kan dat in januari of februari. En verder ben je natuurlijk welkom op onze Open Dagen. Heb je je eenmaal ingeschreven, dan kun je aangeven bij wie je in de klas wilt komen. We weten niet of het lukt, maar we proberen het natuurlijk wel.

 

Mentorgroep

Iedere klas heeft zijn eigen mentor: een docent die jouw klas begeleidt. Hij of zij helpt je bij de overstap naar het vmbo. In het mentoruur legt de mentor uit hoe de school werkt, hoe je met huiswerk om moet gaan en hoe je je schoolagenda het beste kunt gebruiken. Als klas kun je bij hem met alles terecht. Maar ook als je zelf ergens mee zit kun je dat met de mentor bespreken.

 

Meer dan school

Naast de lessen op school zijn er allerlei activiteiten en lessen buiten school. Zo zijn er werkweken, projecten, uitstapjes, stages, feesten en nog veel meer. Zo blijft school leuk en afwisselend. Daarnaast maak je contact met leerlingen in andere landen. Je wisselt ervaringen uit over taal, cultuur, kennis en vaardigheden.